2009-10-08

Zebrastraat - Gent

De Zebrastraat wil mensen cultuur laten beleven en laat daarbij de platgetreden paden links liggen. We bieden liever een forum aan veelbelovende jonge kunstenaars, ongewone thema's en nieuwe kunststromingen.
De eigen projecten van de Zebrastraat concentreren zich vooral op experimentele digitale en interactieve kunst. Een eerste initiatief in die richting was de tentoonstelling Stippels en Pixels. Sinds 2006 organiseert De Zebrastraat een biënnale voor interactieve en digitale kunst ‘Update’ met in 2008 een presentatie van de collectie van het ZKM en een Wedstrijd Nieuwe Media Stichting Liedts-Meesen.
Elke zomer is er een overzichtstentoonstelling van een gevestigde Oost-Vlaamse kunstenaar. Zo brachten we reeds werk van hyperrealist Henri Vandermoere, Pjeroo Roobjee en is in 2008 de Vlaamse Quiltersgilde te gast. In 2009 verwelkomen we de kunstenaar Hans Vandekerckhove. Ten slotte stelt de Zebrastraat in de maand juni haar expositieruimte ter beschikking voor eindwerktentoonstellingen van het Gentse kunstonderwijs.
Voor al deze ambitieuze projecten beschikt de Zebrastraat over een moderne tentoonstellingsruimte met een totale oppervlakte van 750m², gespreid over twee verdiepingen. Voor videokunst kan worden uitgeweken naar ruime kelders en voor de allergrootste installaties stelt De Zebrastraat graag de op maat gebouwde tent op het middenplein ter beschikking.
De Expo van de Maand is eveneens een initiatief van het kunstplatform Beleven, al vindt dit in principe in de ontmoetingsruimte plaats. Elke maand stelt een veelbelovende kunstenaar er een selectie van zijn werk tentoon. Hij of zij is daarmee zeker van een ruim en divers publiek, al zal de ontmoetingsruimte nooit dienst doen als commerciële galerie.

Website : http://www.zebrastraat.be/zebra.html