2009-07-31

Applaus

Vlabra'ccent vzw is het samenwerkingsverband van alle cultuur- en gemeenschapscentra in Vlaams-Brabant - inclusief de gemeenschapscentra van vzw de Rand - en de provincie Vlaams-Brabant.
Doel van Vlabra'ccent is om via samenwerking het aanbod van de centra beter op elkaar af te stemmen en te verrijken en om beter te communiceren naar de lokale en regionale bevolking. De infrastructuur van iedere zaal, het profiel van het centrum en de lokale context bepalen hierbij mee de keuzes.
Waar de samenwerking oorspronkelijk (Vlabra'ccent is gestart in 1999) vooral op provinciaal niveau plaats vond, is het gewicht de laatste jaren meer en meer op het regionale overleg en de regionale samenwerking komen te liggen. Tegelijk is er duidelijk een evolutie waarbij Vlabra'ccent niet alleen de samenwerking tussen de cultuur- en gemeenschapscentra onderling ondersteunt, maar ook de netwerking stimuleert met zowel andere culturele partners (bibliotheken, cultuurbeleidscoƶrdinatoren, het verenigingsleven, erfgoedwerkers, ...) als andere domeinen (jeugd, sport, toerisme, ...).
Via applaus.be, de website van het samenwerkingsverband, wordt het aanbod van alle centra (en sinds 2007 ook van andere culturele actoren) online vlot beschikbaar gesteld.

Website : http://www.applaus.be/index.php

FIC123.BE een website met info en cultuur.